Strony

środa, 7 stycznia 2015

PRZEPIS - Jagodowy sernik na zimno z żelkowymi dżdżownicami


Moja propozycja na idealny sernik na zimno.



SKŁADNIKI:

450 g waniliowych serków homogenizowanych
200 ml śmietany kremówki
250 g borówek amerykańskich
1 op. żelków dżdżownic
1 galaretka jagodowa
3 łyżki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
biszkopty


Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Dodać serki homogenizowane i cały czas miksować na koniec dodając żelatynę. 


Na tortownicy wyłożonej biszkoptami wylać połowę masy serowej. Do drugiej części dodać borówki i zmiksować.


Wyłożyć na tortownicę. Na górę ułożyć żelki i zalać galaretką. Schłodzić przez minimum 2 godziny.