Strony

wtorek, 16 grudnia 2014

PRZEPIS - Golonka indycza w sosie imbirowo - sojowym


Osobiście nie jestem zwolennikiem golonki.

Tym bardziej postanowiłam przyrządzić ją w jakiś oryginalny sposób, by nie była zwykłą golonka:)




SKŁADNIKI:

2 golonki indycze
2 cebule
sos sojowy
mieszanka carry
imbir
smalec
2 ząbki czosnku


Mięso oczyścić i umieścić w garnku. Zalać całkowicie wodą i gotować przez kilka minut. W razie potrzeby usunąć szumowiny. Następnie dodać pokrojoną w plastry cebulę, całe ząbki czosnku, 1 łyżkę smalcu i doprawić obficie mieszanką carry i imbirem. Wlać 1/2 szklanki sosu sojowego i gotować na małym ogniu przez 2 godziny, aż mięso będzie miękkie a sos zredukuje się do 1/3 wysokości garnka i zgęstnieje.