Strony

niedziela, 3 sierpnia 2014

PRZEPIS - Ryba zapiekana z warzywami


Soczysta ryba w towarzystwie warzyw. Idealne i zdrowe danie.



SKŁADNIKI:
5 płatów filetu z ryby
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
1 marchew
1 cebula
3 łyżki masła
sól, pieprz
oregano
mąka

Płaty filetu z ryby oprószyć solą, pieprzem i oregano. Obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Warzywa obrać i za pomocą obieraczki do warzyw pokroić na cienkie paski. Cebulę drobno posiekać w piórka. Całość włożyć do miski i wymieszać z masłem. Przykryć warzywami usmażoną rybę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż masło się roztopi.