niedziela, 1 czerwca 2014

PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z borówką amerykańską i serem camembert


Dziś kolejny pomysł z serii "Koniec nudnego mielonego":)

We wcześniejszych postach przedstawiałam Wam pomysł na:


Zapraszam do zapoznania się z tym przepisem, a teraz przedstawiam kolejny pomysł:)

SKŁADNIKI:

500 g mięsa mielonego
125 g borówek amerykańskich
250 g sera camembert
1 jajko
bułka tarta
majeranek
świeży koperek
masło
bazylia
sól
pieprz


Mięso umieszczamy w misce. Dodajemy umyte borówki i pokrojony w kostkę ser camembert. Następnie dodajemy jajko, posiekany pęczek koperku i doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i bazylią. Dodajemy nieco bułki tartej i wyrabiamy na gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę do pieczenia smarujemy masłem i obtaczamy w bułce. Wkładamy mięso i pieczemy około 50 - 60 minut.
SMACZNEGO:)